Michael  Smith

(odc.125) sos z orzechów nerkowca


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.125)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

(odc.125) sos z orzechów nerkowca
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szklanka mleka sojowego

ryżowego lub krowiego

1 szklanka blanszowanych niesolonych orzechów nerkowca

1 łyżka brązowego cukru

1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

 

 

Przygotowanie:


Mleko podgrzać w małym rondelku. Dodać orzechy nerkowca, wyłączyć płomień, odstawić na 20 minut. Dodać cukier i ekstrakt waniliowy. Zmiksować przy pomocy blendera na gładki i spieniony krem. Dodawać do ulubionych deserów.

powrót

Podobne przepisy

Pesto pietruszkowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Aksamitne guacamole
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Guacamole
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Sos salsa verde
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kanapki Trześniewskiego
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.