Michael  Smith

(odc.125) sos z orzechów nerkowca


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.125)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

(odc.125) sos z orzechów nerkowca
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szklanka mleka sojowego

ryżowego lub krowiego

1 szklanka blanszowanych niesolonych orzechów nerkowca

1 łyżka brązowego cukru

1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

 

 

Przygotowanie:


Mleko podgrzać w małym rondelku. Dodać orzechy nerkowca, wyłączyć płomień, odstawić na 20 minut. Dodać cukier i ekstrakt waniliowy. Zmiksować przy pomocy blendera na gładki i spieniony krem. Dodawać do ulubionych deserów.

powrót

Podobne przepisy

Majonez
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
(odc.016) sos do pizzy
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ajvar
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Przetwory, Dania dietetyczne, Dania wegańskie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.