Michael  Smith

(odc.095) relisz z czerwonej cebuli


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.95)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.095) relisz z czerwonej cebuli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 duże czerwone cebule

obrane i posiekane

1 szklanka czerwonego octu winnego

1 szklanka cukru

½ łyżeczki mielonych goździków

 

 

Przygotowanie:


Umieść wszystkie składniki w rondlu i ogrzewaj na wolnym ogniu aż większość cieczy odparuje, a cebula zmięknie i spęcznieje. Przechowuj w szczelnym słoiku. Ta uniwersalna przyprawa doskonale pasuje do pieczonej szynki i szeregu innych dań. Szynka dobrze smakuje ze słodką przyprawą, która wyzwala bogaty smak wędzonki. Może to być: melasa z rumem, oczywiście Chardonnay z miodem, także syrop klonowy.

powrót

Podobne przepisy

Zapiekany makaron
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 40)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Majonez
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Krem chrzanowy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.