Michael  Smith

(odc.095) relisz z czerwonej cebuli


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.95)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.095) relisz z czerwonej cebuli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 duże czerwone cebule

obrane i posiekane

1 szklanka czerwonego octu winnego

1 szklanka cukru

½ łyżeczki mielonych goździków

 

 

Przygotowanie:


Umieść wszystkie składniki w rondlu i ogrzewaj na wolnym ogniu aż większość cieczy odparuje, a cebula zmięknie i spęcznieje. Przechowuj w szczelnym słoiku. Ta uniwersalna przyprawa doskonale pasuje do pieczonej szynki i szeregu innych dań. Szynka dobrze smakuje ze słodką przyprawą, która wyzwala bogaty smak wędzonki. Może to być: melasa z rumem, oczywiście Chardonnay z miodem, także syrop klonowy.

powrót

Podobne przepisy

(odc.03) pasta z oliwek i kaparów
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pasta z kaczki
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia polska
Sos pomidorowy
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Sos maślany beurre blanc
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zapiekany makaron
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 40)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Hummus ze świeżym tymiankiem
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia arabska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.