Michael  Smith

(odc.047) omleciki z wędzonym łososiem


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.47)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski

(odc.047) omleciki z wędzonym łososiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 jajka

2 łyżki jogurtu naturalnego albo kwaśnej śmietany

kilka kropel oleju sezamowego

1 łyżka oleju roślinnego

3 dymki

drobno posiekane

szczypta soli

1 opakowanie wędzonego łososia w plastrach

1 opakowanie rukoli

 

 

Przygotowanie:


Ubij trzepaczką jajka z jogurtem / śmietaną, olejem sezamowym i solą. Rozgrzej małą teflonową patelnię na średnim ogniu i wlej olej. Smaż cienkie omleciki, aż się zetną na wierzchu. Układaj omleciki na blacie, a na każdym po 2 plastry łososia i 4 liście rukoli. Zwiń w ruloniki i przekrój na połówki.

powrót

Podobne przepisy

Carpaccio z tuńczyka w oliwie bazyliowej
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Biała zupa rybna
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Okoń morski w ziołach
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Siekany śledź w aromacie gryki pod kołderką z bryndzy
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tatar z tuńczyka i awokado
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.