Jacques Pépin

(odc.02)tymbaliki z wędzonego łososia


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski

(odc.02)tymbaliki z wędzonego łososia
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki posiekanego świeżego szczypiorku

około 8 łyżek miękkiego koziego sera

4 duże plastry wędzonego łososia (około 180 g)

przekrojonych na połowę

8 bardzo cienkich plasterków czerwonej cebuli

8 bardzo cienkich plasterków obranego jabłka

około 1 łyżeczka świeżo mielonego czarnego pieprzu

 

 

Przygotowanie:


Składniki ułożyć w czterech szklanych naczyniach o pojemności trzech czwartych szklanki, w następującej kolejności: szczypiorek, następnie 1 łyżka koziego sera. Przykryć połową plastra wędzonego łososia, a na rybę położyć jeden plasterek cebuli oraz jeden plasterek jabłka. Posypać czarnym pieprzem i przycisnąć drugą połową plastra łososia. Nałożyć następną łyżkę sera, raz jeszcze przykryć plasterkiem cebuli i plasterkiem jabłka. Dokończyć tymbalik szczyptą czarnego pieprzu. Okleić naczynia folią spożywczą i wstawić do lodówki, aż do czasu podania.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.