Roger Mooking

Miętowa gremolata z jogurtem


Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Miętowa gremolata z jogurtem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki:

¼ szklanki drobno posiekanych listków mięty

skórka z 2 limonek, drobno posiekana

1 łyżeczka cynamonu w proszku

2/3 szklanki białego cukru

2/3 szklanki brązowego cukru

1 szklanka płatków kukurydzianych

1 szklanka jogurtu naturalnego



Miętowa gremolata z jogurtem:

Do miseczki wrzuć wszystkie składniki, z wyjątkiem płatków kukurydzianych i jogurtu. Zmiksuj. Przed podaniem, na dnie pucharka wysyp porcję płatków kukurydzianych, następnie wyłóż jogurt. Na wierzch wyłóż miętową gremolatę.



Opracowano na podstawie programu \"Nuta egzotyki na co dzień\".





powrót

Podobne przepisy

Ptysie cynamonowe z lodami cynamonowymi i ciepłym sosem czekoladowym
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Cynamon (odc.15)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Nugat orzechowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska, Kuchnia francuska
Pudding bananowy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Początki (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Kasza manna z bananami i bakaliami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Creme patissiere z owocami i cynamonem podany z sękaczem
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Creme brulee herbaciany
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.