Roger Mooking

Miętowa gremolata z jogurtem


Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Miętowa gremolata z jogurtem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki:

¼ szklanki drobno posiekanych listków mięty

skórka z 2 limonek, drobno posiekana

1 łyżeczka cynamonu w proszku

2/3 szklanki białego cukru

2/3 szklanki brązowego cukru

1 szklanka płatków kukurydzianych

1 szklanka jogurtu naturalnego



Miętowa gremolata z jogurtem:

Do miseczki wrzuć wszystkie składniki, z wyjątkiem płatków kukurydzianych i jogurtu. Zmiksuj. Przed podaniem, na dnie pucharka wysyp porcję płatków kukurydzianych, następnie wyłóż jogurt. Na wierzch wyłóż miętową gremolatę.



Opracowano na podstawie programu \"Nuta egzotyki na co dzień\".





powrót

Podobne przepisy

Banany i ananasy z grilla z glazurą maślano-rumową
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia jamajska
Gruszki w cieście filo
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pascha
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Potrawy wielkanocne
Czekoladowa teryna z bakłażanami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Parfait (lody) piernikowe
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Racuchy o smaku pomarańczy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.