Jola Słoma

Madhubanka


Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

odsłon: 6950

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 szklanki mleka 3,2% i 2 szklanki wody lub 4 szklanki mleka sojowego waniliowego

1/3 łyżeczki mielonego zielonego kardamonu

1 łyżeczka przyprawy piernikowej /bez dodatku kakao i mąki/

4 łyżeczki cukru

kilka plastrów świeżego imbiru

1 łyżka liściastej czarnej herbaty Yunan

1 łyżka liściastej czarnej herbaty Earl Grey

1 łyżka liściastej czarnej herbaty Madras

 

Przygotowanie:

Gotujemy wodę z mlekiem lub mleko sojowe z cukrem dodając przyprawy, gdy zacznie wrzeć wsypujemy herbatę i jeszcze chwilkę gotujemy mieszając. Po zdjęciu z ognia przecedzamy przez sito.

powrót

Podobne przepisy

Splice
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 54)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Mrożona herbata z jabłkiem i marakują
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Koktajl krewetkowy z awokado
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Napoje
Pink Lady z malinami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Arbuz z wódką
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Lassi z rzeżuchy
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.