Marta Dymek

Krem z pasternaku


Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Wegańskie zupy

odsłon: 872

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 cebula

500 g pasternaku

1 łyżeczka syropu klonowego

1/4 szklanki whiskey

olej rzepakowy

Przygotowanie:

Cebulę posiekać w kostkę, pasternak obrać i pokroić w grube plastry.
Na dnie garnka rozgrzać olej, dodać cebulę i podsmażać przez 2 - 3 minuty. Po tym czasie dodać pasternak oraz syrop klonowy i podsmażać na małym ogniu przez 10 - 12 minut.

Po tym czasie wlać bulion i gotować pod przykryciem kolejne 5 - 8 minut. Na koniec doprawić gałką, solą oraz pieprzem i zmiksować na gładki krem. Podawać z olejem lnianym i czipsami z jarmużu.

powrót

Podobne przepisy

Zupa z batatów z imbirem i chili
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Wegańskie zupy
Krem z kalarepy, jabłka i żurku
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Wegańskie zupy
Meksykańska zupa z kukurydzy
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Wegańskie zupy
Grzybowa soljanka
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 5 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Wegańskie zupy
Krem pomidorowo–soczewicowy
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Wegańskie zupy

skomentuj przepis

karpiQ

postów: 1

01.12.2015 11:47

CYTUJ

jak znajde pasternak to z checia przygotouje tak pyszny krem. na sam widok serce rosnie, a slinka cieknie.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.