Aaron Craze

Karaibski ryż z groszkiem


Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia karaibska

Karaibski ryż z groszkiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

200 g długoziarnistego białego ryżu

400-g puszka czerwonej fasoli kidney

osączonej

100 ml mleczka kokosowego

1 gałązka tymianku

1 ząbek czosnku

drobno posiekany

1 dymka

drobno posiekana

1 chili scotch bonnet

 

 

Przygotowanie:


Wsyp ryż do dużego rondla, dodaj fasolę, mleczko kokosowe, tymianek, czosnek i dymkę. Ponakłuwaj chili czubkiem ostrego noża i też wrzuć do rondla. Wlej tyle wody, by przykryła składniki w naczyniu na wysokość około 1 cm. Zagotuj, przykryj i gotuj na małym ogniu 8 min. Zdejmij rondel z ognia i odstaw przykryty na 15-20 minut, żeby ryż doszedł.

powrót

Podobne przepisy

Kapusta czerwona z żurawinami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Karczochy z parmezanem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Shakshuka
Ewa Chodakowska
Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania dietetyczne
Jajka zapiekane
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Naleśniki z samej gryki
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dobre dla dzieci
Naturalne zielone smoothies
Ewa Chodakowska
Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania dietetyczne

skomentuj przepis

rzviro

postów: 212

07.10.2014 21:10

CYTUJ

Minęły ponad dwa lata i dalej go szukają .... :)))

MammaB

postów: 1

31.05.2012 12:00

CYTUJ

a gdzie jest ten groszek? :)

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.