Claire Robinson

Jajecznica ze szparagami


Przepis z programu Wystarczy 5 składników (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Jajecznica ze szparagami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

pół kilograma szparagów

2 łyżki oliwy

6 dużych jaj

3 łyżki mleka

2 łyżki masła



Przygotowanie:

Odcinamy zdrewniałe końcówki szparagów. Resztę układamy w brytfannie i skrapiamy oliwą, która pięknie podkreśli aromat warzyw. Doprawiamy gruboziarnistą solą morską, pieprzem i zapiekamy przez 15 minut w temperaturze dwustu dwudziestu stopni. Jajka wybijamy kolejno do miseczki, żeby sprawdzić czy są świeże. Rozkłócimy je i dolewamy 3 łyżki mleka, żeby jajecznica stała się bardziej kremowa. Rozgrzewamy na patelni dwie łyżki masła i wlewamy na nią rozbełtane z mlekiem jajka. Smażymy wolno na niewielkim ogniu przez mniej więcej 20 minut cały czas delikatnie mieszając. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy na talerz porcję zrumienionych szparagów i usmażonej jajecznicy.



© Claire Robinson



powrót

Podobne przepisy

Rożki z serem i szynką
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Fondue
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Pasztet z wątróbek
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.