Hummus z dyni

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 36)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pasty do chleba
kuchnia świata: Kuchnia arabska

Hummus z dyni
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 filiżanki ugotowanej na parze dyni japońskiej

puszka opłukanej i odcedzonej ciecierzycy

łyżka tahini

łyżeczka kminu

łyżka soku z cytryny

utarty ząbek czosnku

łyżeczka soli

 

 

Przygotowanie:

Ciecierzycę zmiksować. Dodać dynię, tahini, kmin, czosnek, sok z cytryny i sól. Miksować na gładką masę. Podawać z grzankami.

powrót

Podobne przepisy

Smalec z białej fasoli
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pasty do chleba
Guacamole
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pasty do chleba

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.