Guacamole

Guacamole zobacz Guacamole 2018-08-13 12:58:25
Guacamole
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 1.90

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pasty do chleba

Składniki:

  • 2 dojrzałe, dobrej jakości awokado
  • ¼ czerwonej cebulki, bardzo drobno posiekanej
  • około 1,5 - 2 cm kawałek ostrej papryczki razem z kilkoma pestkami, drobno posiekanej
  • pęczek kolendry, drobno posiekanej
  • sok wyciśnięty z połowy limonki
  • sól

Kalkulator wag i miar

Przepis

Przeciąć awokado na pół, obrócić połówkę, pozbyć się pestki i wydłubać miąższ przy pomocy łyżki.
Przełożyć miąższ do miski lub moździerza. Dodać pozostałe składniki i wszystko porządnie utrzeć moździerzem lub widelcem.
Awokado powinno być porządnie rozdrobnione, bez większych grudek, ale z wciąż wyczuwalną teksturą.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE