Donna Hay

Hamburger z kurczaka w chili


Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski

Hamburger z kurczaka w chili
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 łyżka oliwy

1 łyżeczka wędzonej papryki w proszku

1 łyżeczka płatków suszonego chili

2 filety z piersi kurczaka po 200 g

sprawione i przekrojone w poprzek

2 bułki przekrojone na pół

liście rukoli

do przybrania

¼ szklanki (85 g) gotowego majonezu

1 łyżka soku z cytryny

 

 

Przygotowanie:


Przygotować majonez cytrynowy. W misce wymieszać majonez z sokiem z cytryny.
Połączyć oliwę, paprykę w proszku i chili. Zalać kurczaka. Mocno rozgrzać grill lub żeliwną patelnię rowkowaną. Smażyć kurczaka po 2 minuty z każdej strony. Bułki posmarować majonezem cytrynowym. Przełożyć liśćmi rukoli i kawałkami kurczaka.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.