Gary  Rhodes

Gotowane gruszki


Przepis z programu Gary Rhodes za stołem (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Gotowane gruszki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 gruszki comice

sok z cytryny i woda

225 g miałkiego cukru

300 ml wody

cukier puder (do posypania)

 

 

Przygotowanie:


Obierz gruszki ze skórki, przetnij ogonki i przekrój owoce wzdłuż. Ostrym nożykiem usuń gniazda nasienne. Zanurz połówki gruszek w wodzie z sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały. Ugotuj syrop z cukru i wody. Wystudź, włóż gruszki do syropu, przykryj pergaminem i doprowadzić do wrzenia. Gotuj przez parę minut i wystudź. Połówki owoców zanurz w cukrze-pudrze i opal kuchenną opalarką. Podawaj z mrożonym kremem gruszkowym jako elegancki deser.

powrót

Podobne przepisy

Ananas z solonymi orzeszkami i lodami kokosowymi
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Sorbet ananasowo-kokosowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Chałwa z pistacjami i wodą różaną
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Kokosowo - bananowe obrączki z mango
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Galaretka hibiskusowa
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 40)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Winna galaretka z winogronami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.