Gary  Rhodes

Gotowane gruszki


Przepis z programu Gary Rhodes za stołem (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Gotowane gruszki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 gruszki comice

sok z cytryny i woda

225 g miałkiego cukru

300 ml wody

cukier puder (do posypania)

 

 

Przygotowanie:


Obierz gruszki ze skórki, przetnij ogonki i przekrój owoce wzdłuż. Ostrym nożykiem usuń gniazda nasienne. Zanurz połówki gruszek w wodzie z sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały. Ugotuj syrop z cukru i wody. Wystudź, włóż gruszki do syropu, przykryj pergaminem i doprowadzić do wrzenia. Gotuj przez parę minut i wystudź. Połówki owoców zanurz w cukrze-pudrze i opal kuchenną opalarką. Podawaj z mrożonym kremem gruszkowym jako elegancki deser.

powrót

Podobne przepisy

Panna cotta z figami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kogel-mogel z Kozamerem klasztornym i malinami
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Lody truskawkowe
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Gratin z jagodami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Lekkie tiramisu gotowane na parze
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Brzoskwinie w maladze
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.