Jacek Sikora

Brzoskwinie pod pierzyną


Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Brzoskwinie pod pierzyną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 jędrne, duże brzoskwinie

2 białka

2 płaskie łyżki zmielonego cukru trzcinowego

ćwierć szklanki pudru migdałowego

likier brzoskwiniowy

 

Przygotowanie:

Umyte brzoskwinie przekroić na połówki i wyjąć z nich pestki. Białko ubić na sztywno, dodać cukier i puder migdałowy. Brzoskwinie skropić likierem i nafaszerować je pianą. Ułożyć brzoskwinie na tacce i upiec w piekarniku w temperaturze 200 stopni C przez ok. 5 – 10 minut aż beza ładnie się zarumieni.

powrót

Podobne przepisy

Pudding bananowy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Początki (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Włoskie panforte z creme fraiche
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Miód (odc. 7)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Winna galaretka z winogronami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Domowa pascha
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Potrawy wielkanocne
Pain perdu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Fit batoniki z płatków i orzechów
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.