Pomarańcze w syropie

Oceń przepis:
Przygotował:
Jacek Sikora
- Seria kulinarna:
- Słodki drań 2 (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przetwory
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 1 kg pomarańczy
- 1 litry wody
- 0,5 kg. cukru trzcinowego
- 2 łyżki esencji z kwiatu pomarańczy
- laski cynamonu
Przygotowanie:
Nieobrane pomarańcze następnie pokroić w cienkie plasterki. Przełożyć do garnka i zalać wodą. Dodać esencję z kwiatu pomarańczy. Całość gotować ok. 30 min. Syrop z owocami przełożyć do dużego garnka. Dodać cukier i ponownie zagotować ok. 20 min, mieszając od czasu do czasu. Przełożyć do wysterylizowanych słoików.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Kuchnia międzynarodowa
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze