Mus czekoladowo-pomarańczowy

Mus czekoladowo-pomarańczowy
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Ilość osób:
2

Przepis

Składniki:
pół filiżanki daktyli moczonych przez kilka godzin w świeżym soku z pomarańczy (sok zachować)
3 awokado
100 g organicznego kakao
ćwierć filiżanki syropu z agawy
1 łyżeczka tamari
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka esencji waniliowej
2 łyżki skórki z pomarańczy plus trochę do dekoracji
śmietanka kokosowa do dekoracji

Przygotowanie:
Daktyle odsączyć i posiekać. Razem z pozostałymi składnikami rozdrobnić w blenderze na gładką masę. Przelać do miseczek i schłodzić przez godzinę.
Przybrać śmietanką i skórką z pomarańczy.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE