Gieno Mientkiewicz

Biały omlet z zielonymi szparagami i serem bursztyn


Przepis z programu Przez dziurkę od sera 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Biały omlet z zielonymi szparagami i serem bursztyn
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

3 białka

1 łyżeczka mąki

1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej

masło do smażenia

sól

½ pęczka zielonych szparagów

1 plaster sera bursztyn

 

Przygotowanie:

Szparagi zblanszować na półtwardo. Białka ubić z odrobiną soli, dodać mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną. Całość delikatnie wymieszać i wlać na rozgrzaną patelnię ze stopionym masłem.
Omlet przewrócić, ułożyć na nim szparagi, położyć ser, zawinąć w otwartą kopertę, przykryć pokrywką i dosmażyć.

powrót

Podobne przepisy

Warzywa w sosie sezamowym
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU na parze (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Keralskie curry warzywne, papadamy, ryż i miętowy jogurt
Jamie  Oliver
Przepis z programu 15 minut Jamiego (odc. 30)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Kuskus z warzywami cebulowymi
Anna Olson
Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Mus z czerwonej papryki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.