Gieno Mientkiewicz

Biała kiełbasa zapiekana z Lazurem


Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 4476

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 białe kiełbasy parzone

4 duże cebule

2 kwaśne jabłka

słodka śmietanka 30%

2 łyżki masła

½ szklanki białego wytrawnego wina

20 dag sera Lazur błękitny

majeranek

sól

pieprz

 

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w plastry i powoli udusić na maśle, dodać obrane jabłko w cząstkach, doprawić solą, majerankiem i pieprzem. Ułożyć cebulę w naczyniu żaroodpornym, polać śmietanką i na niej rozłożyć kiełbasę podzieloną na cząstki, posypać kostką z sera. Podlać winem i zapiekać bez przykrycia 30 min. w temperaturze 200 stopni.

powrót

Podobne przepisy

Jajka w „koszulce”
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Sandwicze z kremem z mozzarelli i oliwkami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.