Jola Słoma

Aksamitna zupa z dyni na mleku kokosowym


Przepis z programu Jesienne ATELIER SMAKU (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z dyni

odsłon: 11439

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 kg obranej dyni

1 szklanka wody

1 czerwona papryka

2 łyżki oliwy truflowej

1 puszka mleka kokosowego

1 łyżeczka gałki muszkatołowej

1 łyżeczka curry

1 łyżeczka czarnego pieprzu

2 łyżeczki soli

1 łyżka sosu sojowego

1/2 łyżeczki przyprawy 5 smaków

ewentualnie cukier do smaku

 

Przygotowanie:

Dynię i paprykę kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka z wodą i przyprawami. Gotujemy ok. 15 minut, dolewamy mleko kokosowe i oliwę truflową. Po ponownym zagotowaniu miksujemy. Podajemy przybrane wiśnią z miętą.

powrót

Podobne przepisy

Tarta cytrusowo - dyniowa
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałata z dynią i ricottą
Anna Olson
Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zupa dyniowa
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia koszerna
Chleb dyniowo-imbirowy
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

kuchareczek

postów: 4

29.07.2011 14:24

CYTUJ

beznadzieja. obrzydliwe. Chyba tylko dla wegetarian.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.