Jola Słoma

Aksamitna zupa z dyni na mleku kokosowym


Przepis z programu Jesienne ATELIER SMAKU (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z dyni

odsłon: 12313

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 kg obranej dyni

1 szklanka wody

1 czerwona papryka

2 łyżki oliwy truflowej

1 puszka mleka kokosowego

1 łyżeczka gałki muszkatołowej

1 łyżeczka curry

1 łyżeczka czarnego pieprzu

2 łyżeczki soli

1 łyżka sosu sojowego

1/2 łyżeczki przyprawy 5 smaków

ewentualnie cukier do smaku

 

Przygotowanie:

Dynię i paprykę kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka z wodą i przyprawami. Gotujemy ok. 15 minut, dolewamy mleko kokosowe i oliwę truflową. Po ponownym zagotowaniu miksujemy. Podajemy przybrane wiśnią z miętą.

powrót

Podobne przepisy

Tajska zupa z dyni
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Kotlety z fasoli i dyni
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z dyni
Dynia marynowana w limonce
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Dania z dyni
Zupa z dyni z mlekiem kokosowym
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania z dyni
Tarta cytrusowo - dyniowa
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zupa dyniowa
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

kuchareczek

postów: 4

29.07.2011 14:24

CYTUJ

beznadzieja. obrzydliwe. Chyba tylko dla wegetarian.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.