Antony Worrall Thompson

74.awokado z gorącym dresingiem z boczku


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.74)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

74.awokado z gorącym dresingiem z boczku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki

4 posiekane plastry boczku

2 drobno posiekane szalotki

2 pomidory bez skóry, pokrojone w kostkę

1 łyżka stołowa musztardy francuskiej (można ją wymieszać z odrobiną miodu)

175 ml oliwy z pierwszego tłoczenia

40ml soku z cytryny

2 łyżki stołowe posiekanego szczypiorku

sól

świeżo zmielony, czarny pieprz

2 przepołowione, obrane awokado, pokrojone w dużą kostkę.



Przygotowanie

Smażyć boczek, aż będzie chrupki. Dorzucić szalotki i pomidory, smażyć 5 minut. Dodać musztardę, oliwę, sok z cytryny, szczypiorek, sól i pieprz. Starannie wymieszać. Gdy będzie gorące, polać kostki awokado. Natychmiast podawać.

powrót

Podobne przepisy

Bagietki z masłem czosnkowo-ziołowym i serem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania z grilla
Frytki z marchwi
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dobre dla dzieci
Nadziewane, pieczone jabłka
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Pan bagnat
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ziemniaki z kawiorem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Święta (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.