Antony Worrall Thompson

74.awokado z gorącym dresingiem z boczku


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.74)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

74.awokado z gorącym dresingiem z boczku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki

4 posiekane plastry boczku

2 drobno posiekane szalotki

2 pomidory bez skóry, pokrojone w kostkę

1 łyżka stołowa musztardy francuskiej (można ją wymieszać z odrobiną miodu)

175 ml oliwy z pierwszego tłoczenia

40ml soku z cytryny

2 łyżki stołowe posiekanego szczypiorku

sól

świeżo zmielony, czarny pieprz

2 przepołowione, obrane awokado, pokrojone w dużą kostkę.



Przygotowanie

Smażyć boczek, aż będzie chrupki. Dorzucić szalotki i pomidory, smażyć 5 minut. Dodać musztardę, oliwę, sok z cytryny, szczypiorek, sól i pieprz. Starannie wymieszać. Gdy będzie gorące, polać kostki awokado. Natychmiast podawać.

powrót

Podobne przepisy

Podsmażane szparagi
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Buraki marynowane po grecku
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Różowe kawałki rabarbaru
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.