Antony Worrall Thompson

74.awokado z gorącym dresingiem z boczku


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.74)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

74.awokado z gorącym dresingiem z boczku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki

4 posiekane plastry boczku

2 drobno posiekane szalotki

2 pomidory bez skóry, pokrojone w kostkę

1 łyżka stołowa musztardy francuskiej (można ją wymieszać z odrobiną miodu)

175 ml oliwy z pierwszego tłoczenia

40ml soku z cytryny

2 łyżki stołowe posiekanego szczypiorku

sól

świeżo zmielony, czarny pieprz

2 przepołowione, obrane awokado, pokrojone w dużą kostkę.



Przygotowanie

Smażyć boczek, aż będzie chrupki. Dorzucić szalotki i pomidory, smażyć 5 minut. Dodać musztardę, oliwę, sok z cytryny, szczypiorek, sól i pieprz. Starannie wymieszać. Gdy będzie gorące, polać kostki awokado. Natychmiast podawać.

powrót

Podobne przepisy

Ciabatta razowa
Przepis z programu Dietosfera (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia włoska, Kuchnia dietetyczna
Złociste cebulki
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Rolada szpinakowa
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Quesadilla z grillowanymi cebulkami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Fantazyjny camembert
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.