Przegrzebki z migdałowo-pomarańczową kruszonką

Przegrzebki z migdałowo-pomarańczową kruszonką
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.50
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 29)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza

Przepis



Składniki:
filiżanka zblanszowanych migdałów
skórka otarta z pomarańczy
łyżka prażonego sezamu
łyżeczka tymianku
pół łyżeczki soli morskiej
12 przegrzebków w muszlach
podzielona na cząstki pomarańcza
2 łyżki tahini
1/3 filiżanki soku z pomarańczy
rozgnieciony ząbek czosnku
tymianek do dekoracji

Przygotowanie:
Zmiksować migdały, skórkę z pomarańczy, sezam, tymianek i sól. Na każdego przegrzebka nałożyć po łyżce przygotowanej mieszanki. Grillować przez kilka minut, aż kruszonka się zrumieni. Wymieszać tahini, sok z pomarańczy, sól i czosnek. Upieczone przegrzebki skropić przygotowanym sosem, przybrać cząstkami pomarańczy i gałązkami tymianku.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE