Pierś z kurczaka z pieczonymi ziemniakami i smażoną sałatą rzymską

Pierś z kurczaka z pieczonymi ziemniakami zobacz Pierś z kurczaka z pieczonymi ziemniakami 2018-06-19 13:01:00
Pierś z kurczaka z pieczonymi ziemniakami
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 5.00

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 3 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Mięso posól i popieprz. Suszone pomidory i czosnek posiekaj i podsmaż na patelni.
Dodaj kapary. Pierś przesmaż na patelni skórą do dołu. Dolej wino i ocet. Na koniec dodaj pomidorki cherry, listki szałwii i masło. Pierś z kurczaka piecz w piekarniku przez 15 minut w 200 stopniach.
Do brytfanki wrzuć ziemniaki. Dopraw je solą, pieprzem i suszonymi przyprawami. Dolej oliwę i wymieszaj dokładnie. Ziemniaki piecz w piekarniku w 200 stopniach przez 15 minut.
Doskonałym dodatkiem do dania będzie pieczona sałata rzymska. Pokrój ją na mniejsze kawałki. Na maśle podsmaż fileciki anchois. Dodaj czosnek. Następnie podsmaż sałatę. Na koniec dodaj jogurt. Wszystkie składniki wymieszaj. Gotowe!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE