Paella z kurczakiem i owocami morza

Paella z owocami morza zobacz Paella z owocami morza 2018-06-19 13:00:57
Paella z owocami morza
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania na walentynki
Kuchnia świata:
Kuchnia hiszpańska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Na dużej patelni rozgrzej oliwę, przesmaż na niej cebulę i papryki pokrojone w drobną kostkę. Dodaj starty czosnek, pokrojoną kiełbasę i kawałki piersi z kurczaka. Całość dopraw solą i pieprzem.
Gdy wszystko się przyrumieni dodaj owoce morza. Po chwili wsyp ryż i lekko przemieszaj składniki.
Wyrównaj powierzchnię składników, zalej je winem, bulionem tak żeby powierzchnia płynu była 2 cm. nad powierzchnią ryżu i warzyw. Na wierzch ułóż krewetki i małże. Naczynie przykryj folią aluminiową i pozostaw na małym ogniu na 20 minut. Ryż powinien być lekko twardy. Paelle tuż przed podaniem posyp posiekaną papryczką chilli i szczypiorkiem. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE