Pieczone serca karczochów, przepis Rose

Pieczone serca karczochów, przepis Rose
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 43)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Ilość osób:
8

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 160 stopni C. Wymieszać tartą bułkę, pietruszkę, sery, zioła i sól w średniej misce. Posypać pieprzem. Wysmarować oliwą dwa szklane naczynia do pieczenia o średnicy 24 cm lub jedno o wymiarach 22 na 32 cm. Karczochy ułożyć równą warstwą. Posypać bułką z przyprawami. Potrząsnąć naczyniem, żeby bułka opadła. Wymieszać oliwę, sok i skórkę z cytryny oraz czosnek w małej misce. Polać karczochy. Przykryć naczynie papierem pergaminowym, a potem folią. Piec 30 minut. Zdjąć przykrycie. Podnieść temperaturę do 190 stopni C. Piec aż bułka się przyrumieni: 20-25 minut. Podawać natychmiast.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE