Pieczone plastry pomidorów

Pieczone plastry pomidorów
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Szkoła gotowania Marthy Stewart 3 (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z grilla
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 2 duże pomidory, pokrojone na kawałki o grubości 1 cm
  • ½ łyżeczki oliwy z oliwek
  • sól gruboziarnista i świeżo zmielony pieprz

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzej grill. Umieść kawałki pomidora na blaszce do pieczenia. Skrop je oliwą, przypraw solą i pieprzem. Piecz przez około 2-3 minuty, aż zmiękną.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE