Malinowy pain perdu

Malinowy pain perdu
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.40
Seria kulinarna:
Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 1 mała chałka pokrojona na 8 kawałków
  • 2 jajka
  • łyżka cukru pudru
  • laska wanilii
  • 100 ml śmietany kremówki
  • maliny
  • masło do smażenia

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszaj w misce jajka, cukier puder i śmietanę. Dodaj do mikstury nasiona wanilii. Namocz wszystkie kawałki bułki. Rozgrzej masło na patelni aż się spieni. Usmaż chałkę. Powinna się zrobić brązowa i chrupiąca z wierzchu. Nałóż po dwa kawałki na talerz i posyp świeżymi malinami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA