Łupacz w papilotach

Łupacz w papilotach
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Mitch i Matt idą na ryby
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

  • 1 mrożony filet z łupacza (ok. 200g)
  • kilka plasterków cienko pokrojonej cukinii
  • szczypta chili w płatkach
  • świeża bazylia
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Filet przekładamy na papier do pieczenia rozłożony na folii aluminiowej. Na rybie układamy plasterki cukinii. Doprawiamy płatkami chili, solą i pieprzem. Na koniec dodajemy masło i świeżą bazylię. Następnie brzegi papieru razem z folią zwijamy razem tak, by uformować szczelną paczuszkę. Tak przygotowanego łupacza należy piec przez 10 minut w temperaturze 200°C. Tuż przed podaniem rybę należy skropić sokiem z cytryny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA