Kimchi jjigae

Kimchi jjigae
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Nowe imperium kulinarne (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia koreańska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • 100 g boczku
  • 4 garści kimczi
  • 8 ząbków czosnku
  • 4 łyżeczki koreańskiego bulionu wołowy w proszku
  • 250 ml wody
  • 8 plasterków tofu
  • grubości 1 cm
  • 6 małych dymek

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Pokroić boczek w kostkę. Obrać czosnek. Dymkę oczyścić i pokroić na plasterki. Plasterki tofu przekroić na pół. W głębokim rondlu mocno rozgrzać olej, wrzucić boczek, posypać bulionem i mieszając smażyć ok. 15 minut, aż mięso będzie gotowe. Włożyć kimczi, wlać wodę, doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu 5-10 minut. Dołożyć tofu, posypać dymką i chwilę podgrzewać, aż tofu będzie ciepłe. Rozłożyć do czterech ogrzanych miseczek i podawać.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE