Jagnięcina zapiekana w pergaminie

Jagnięcina zapiekana w pergaminie
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Ainsley Harriot

Seria kulinarna:
Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.10)
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia grecka

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Z pergaminu wyciąć koło o średnicy około 20 cm. Mięso ułożyć na papierze posmarowanym oliwą. Na wierzchu położyć pokrojoną cebulę i czosnek, posypać oregano i rozgniecionymi w moździerzu ziarnami pieprzu. Dodać listek laurowy, posolić. Papier zagiąć na pół i połączyć brzegi, podwijając do góry. Zostawić kilka centymetrów nie zaciśniętych, przez otwór wlać odrobinę wina, a następnie dokończyć zawijanie krawędzi. Paczuszki z jagnięciną wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni Celsjusza na około pół godziny.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE