Imbirowe herbatniki z masą daktylową

Imbirowe herbatniki z masą daktylową
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka

Składniki:

  • paczka herbatników imbirowych
  • paczka suszonych daktyli

Kalkulator wag i miar

Przepis

Zalać daktyle ciepłą wodą i odstawić na kilka minut, aby napęczniały. Przełożyć do blendera i zmiksować na gładką masę, w razie potrzeby dolewając wody, w której daktyle się moczyły.
Przełożyć masę daktylową do miseczki, podawać z herbatnikami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE