Tarta z truskawkami i rabarbarem

Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.25)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 500 g rabarbaru
- 65 g cukru
- 125 ml serka mascarpone
- 125 ml kwaśnej śmietany lub crème fraîche
- 3 łyżki cukru pudru
- 1 gotowy spód ciasta (średnica 25 cm)
- 1 pudełko truskawek
Przygotowanie:
Rabarbar włóż do rondla. Dodaj cukier i 2 łyżki wody. Duś, aż zmięknie, czyli około 10 min. Wymieszaj serek mascarpone ze śmietaną i cukrem pudrem. Posmaruj tą mieszanką spód ciasta. Rozłóż rabarbar. Na wierzchu ułóż truskawki.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Komentarze
Zaloguj się by dodać komentarz.
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE
kowal99 8 lat temu
przy takich półproduktach, to już lepiej iść do cukierni....