Hummus z rukoli i mięty

Hummus z rukoli i mięty
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 35)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia arabska

Składniki:

  • puszka ciecierzycy bez soli
  • ćwierć filiżanki tahini
  • ćwierć filiżanki soku z limetki
  • filiżanka liści mięty
  • filiżanka rukoli
  • łyżeczka soli
  • pół łyżeczki kminu
  • oliwa
  • łyżeczka oleju z awokado
  • łyżeczka sumaku
  • rozgnieciony ząbek czosnku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ciecierzycę, rukolę, miętę, tahini, kmin, sok z limetki i kolendrę zmiksować i przyprawić do smaku solą i oliwą. Skropić olejem z awokado i posypać sumakiem. Podawać z grzankami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA