Grzanka z pieczoną fasolą

Grzanka z pieczoną fasolą
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 59)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Składniki:

  • puszka fasoli
  • filiżanka posiekanych pomidorów
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • łyżka musztardy dijońskiej
  • łyżka brązowego cukru
  • sól do smaku
  • 2 grzanki z chleba orkiszowego na zakwasie
  • do przybrania - rukola skropiona sokiem z cytryny, oliwą i przyprawiona solą

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Fasolę i pomidory zagotować. Dodać musztardę i cukier. Przyprawić solą do smaku. Nałożyć na grzanki i posypać sałatką z rukoli.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE