Frytki bananowe

Frytki bananowe
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Aaron Craze

Seria kulinarna:
Rude Boy w kuchni (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
8
Czas przygotowania:
30 minut

Składniki:

  • 6 dojrzałych bananów
  • 200 g polenty
  • 2 łyżki oliwy

Kalkulator wag i miar

Przepis

Nagrzej piekarnik do 180 stopni C. Obierz banany i pokrój na plasterki. Wsyp polentę do miski, obtocz w niej bananowe plastry. Wyłóż dużą blachę do pieczenia papierem do pieczenia i rozłóż chipsy. Skrop oliwą i oprósz solą. Piecz ok. 10 min do chwili, gdy chipsy zezłocą się i będą chrupiące.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE