Deser indyjski

Deser indyjski
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Ainsley Harriot

Seria kulinarna:
Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.8)
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Dojrzały owoc mango przekroić na pół, zdjąć skórkę i pokroić na cienkie plasterki, ułożyć na blasze i wstawić do zamrażalnika na około godzinę. Szczyptę nitek szafranu zalać wodą różaną. Posiekać migdały i pistacje, wymieszać. Rozgnieść w moździerzu nasiona kardamonu, usunąć łuski. Starty kardamon wsypać do jogurtu. Dodać cukier puder, wodę różaną z szafranem i trzy czwarte siekanych pistacji i migdałów, wymieszać. Jogurt przełożyć do szklanych kieliszków, udekorować zmrożonymi plasterkami mango i posypać resztą orzechów i pistacji.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE