Comber sarni

Comber sarni
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

James Martin

Seria kulinarna:
Uczty z Jamesem Martinem (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

  • oliwa
  • 2 kg combru z sarny
  • 6 plasterków pancetty
  • gałązka tymianku
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzej piekarnik do 200°C. W brytfannie tak dużej, żeby zmieścił się w niej cały comber, rozgrzej na kuchni oliwę. Obsmaż mięso ze wszystkich stron. Dopraw solą i pieprzem. Obłóż plastrami pancetty. Posyp listkami tymianku. Piecz w rozgrzanym piekarniku przez godzinę, jeśli lubisz średnio wypieczone mięso, lub dłużej, jeżeli wolisz dobrze wypieczone. Wyjmij z piekarnika, zdejmij plastry pancetty i zachowaj do podania. Mięso musi poleżeć 30 minut zanim pokroisz je w plastry. Podawaj z odparowanym wywarem wołowym i czerwonym winem, galaretką z czerwonych porzeczek oraz placuszkami z ziemniaków i kapusty.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE