Ciasto z semoliną

Ciasto z semoliną
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Martha piecze (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C. Wysmarować tłuszczem boki 25-centymetrowej formy z wyjmowanym dnem. Ubić białka na sztywną pianę. Ubijać przez 7 minut. Dodać cukier i później żółtka. Ubić na sztywną masę. Dodać proszek do pieczenia. W mikserze utrzeć masło, mleko skondensowane i sproszkowaną wanilię na gładką masę. Dodać utarte masło do mieszaniny jajecznej. Wsypać, mąkę, semolinę i posiekane migdały. Piec przez 30 – 35 minut. Przykryć folią aluminiową i piec przez 10 -20 minut. Wyłączyć piekarnik i zostawić ciasto na 30 minut. Wyjąć ciasto z formy. Zakryć folią i studzić przez godzinę. Przełożyć ciasto na paterę i podać.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE