Cappuccino z białych szparagów z kleksem wytrawnej różowej bitej śmietany

Capuccino z białych szparagów zobacz Capuccino z białych szparagów 2018-06-19 12:16:51
Capuccino z białych szparagów
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Agata Jędraszczak

Seria kulinarna:
ImprezuJEMY (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Odkroić twarde końce szparagów, obrać i odciąć główki na długość 3 cm. Dłuższe części łodygi szparagów pokroić na kawałki i ugotować w bulionie. Bulionu powinno być tyle, aby tylko przykrył szparagi. Cebule pokroić w drobną kostkę i poddusić na patelni. Dodać do szparagów z bulionem. Zupę przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wszystko razem zmiksować blenderem ręcznym i dodać 1/2 filiżanki śmietanki oraz odłożone końcówki szparagów. Ubić śmietanę z odrobiną soku z buraka. Zupę przelać do filiżanek i przyozdobić kleksem różowej śmietany.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE