Bażant pieczony w przyprawach

Bażant pieczony w przyprawach
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

  • 1 pikantna zielona papryczka
  • łyżka kurkumy
  • łyżka ziaren kolendry
  • łyżka kuminu
  • szczypta szafranu
  • łyżka czarnuszki
  • kawałek świeżego imbiru
  • ząbek czosnku
  • łyżka oliwy z oliwek
  • laska cynamonu
  • 1 duży bażant
  • przekrojony na pół

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wrzuć wszystkie przyprawy do moździerza i utrzyj na jednolitą masę. Natrzyj mięso przyprawami i zostaw w lodówce na 30 minut. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Włóż połówki bażanta do brytfanny, piersiami do góry i piecz przez 20 minut. Wyjmij i odłóż na 10 minut w ciepłe miejsce. Podawaj z szafranowym ryżem, jogurtem naturalnym i zielonym ogórkiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA