Tarallini

Tarallini
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
365 obiadów Mariety Mareckiej 6 (odc. 16)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 3 płaskie łyżki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ szklanki wina białego
  • ok. ½ łyżeczki ziaren anyżu
  • ½ szklanki dobrej oliwy
  • 1 jajo

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Przesiewamy mąkę, dodajemy pozostałe składniki poza jajem i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy na godzinę przykryte. Dzielimy na małe porcje (ok. 20) formujemy wałeczki, sklejamy je, układamy na blasze i smarujemy dobrze rozkłóconym jajem. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 200 stopni.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE