Sorbet z malinami i kwiatami hibiskusa

Sorbet z malinami i kwiatami hibiskusa
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 46)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 500 ml syropu (równa ilość wody i cukru z odrobiną glukozy gotowane razem przez 2 minuty)
  • 1 łyżka syropu z hibiskusa
  • 1 opakowanie malin
  • finger lime do dekoracji

Kalkulator wag i miar

Przepis

Syrop cukrowy, syrop z hibiskusa i maliny umieścić w maszynce do lodów. Zmiksować i zmrozić.
Przed podaniem sorbet przenieść na pół godziny do lodówki. Przybrać finger lime.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE