Sorbet z malinami i kwiatami hibiskusa

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 46)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 500 ml syropu (równa ilość wody i cukru z odrobiną glukozy gotowane razem przez 2 minuty)
- 1 łyżka syropu z hibiskusa
- 1 opakowanie malin
- finger lime do dekoracji
Przygotowanie:
Syrop cukrowy, syrop z hibiskusa i maliny umieścić w maszynce do lodów. Zmiksować i zmrozić.
Przed podaniem sorbet przenieść na pół godziny do lodówki. Przybrać finger lime.
Przed podaniem sorbet przenieść na pół godziny do lodówki. Przybrać finger lime.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze