Smażone bataty

Smażone bataty
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.120)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 6 plastrów boczku
  • pokrojonego na kawałeczki
  • 2 bataty
  • obrane
  • pocięte na 2-3 cm. kawałki
  • morska sól i świeżo mielony czarny pieprz
  • 1 pęczek szczypiorku lub dymki drobno pokrojonej

Kalkulator wag i miar

Przepis

Nagrzej duży, wytrzymały rondel lub teflonową patelnię do średnio wysokiej temperatury i dodaj boczek. Smaż, aż będzie chrupiący a następnie zbierz połowę tłuszczu i odcedź boczek. Postaw ponownie naczynie na ogniu i dodaj bataty. Gdy zrumienią się ze wszystkich stron i zmiękną, wymieszaj je z boczkiem, szczypiorkiem i przypraw solą oraz pieprzem do smaku.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE