Wędzony pstrąg na liściach betelu z jabłkiem i ikrą łososia

Wędzony pstrąg na liściach betelu z jabłkiem i ikrą łososia
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Męski weekend (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Ilość osób:
12

Składniki:

  • 12 liści betelu
  • ¼ filiżanki tartego chrzanu wymieszanego z kwaśną śmietaną
  • 100 g wędzonego łososia lub pstrąga
  • ¼ filiżanki ogórka pokrojonego w słupki (nasiona usunięte)
  • 1 łyżka stołowa posiekanej natki
  • ½ filiżanki rukwi wodnej
  • 2 łyżki stołowe pokrojonego szczypiorku
  • 1 tarte jabłko
  • 2 łyżki stołowe oliwy z pierwszego tłoczenia
  • 2 łyżki stołowe soku z cytryny
  • 1 czerwona cebula pokrojona w pióra
  • 4 łyżki stołowe octu z czerwonego wina
  • 2 łyżki stołowe ikry łososia
  • sól i pieprz do smaku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zamarynować cebulę w occie z czerwonego wina, odsączyć i odstawić. Ułożyć liście betelu na tacy. Na każdym położyć łyżeczkę sosu chrzanowego. Ostrożnie wymieszać wszystkie pozostałe składniki, łącznie z cebulą. Masę rozłożyć równo na liściach. Delikatnie je zlepić. Przybrać ikrą. Natychmiast podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA