Ryż w stylu japońskim

Ryż w stylu japońskim
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.10

Przepis

Składniki:
2 ząbki czosnku, starte na tarce o bardzo drobnych oczkach lub roztarte z odrobiną soli
2 szklanki ryżu do sushi
3 szklanki wody
1 łyżka masła
spora szczypta soli
2 łyżeczki sosu sojowego

do podania:
prażona cebulka
natka pietruszki

Przygotowanie:
Wszystkie składniki umieścić w rondlu. Podgrzewać mieszając. Przykryć i zagotować. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień na minimalny. Zamieszać, ponownie przykryć i gotować dokładnie 12 minut. Zgasić ogień i pozostawić pod przykryciem na 15 minut. Podawać z prażoną cebulką i natką pietruszki.


© Annabel Langbein

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE