Puree z ziemniaków z grzybami leśnymi

Puree z ziemniaków z grzybami leśnymi
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Nordycka kuchnia Sary La Fountain (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska, Kuchnia islandzka

Składniki:

  • 700 g ziemniaków
  • 150 ml śmietany
  • 25 g masła
  • sól
  • 1 cebula, posiekana i zrumieniona
  • 100 g lejkowców, posiekanych i usmażonych
  • szczypiorek, posiekany

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Obierz ziemniaki, pokrój w kostkę i ugotuj do miękkości. Rozgnieć. Dodaj masło, śmietanę i sól. Wymieszaj starannie. Na końcu dodaj cebulę i grzyby. Przybierz posiekanym szczypiorkiem.

Podawaj polędwicę z renifera z sosem z czerwonego wina ze słoną lukrecją i z puree z ziemniaków z grzybami leśnymi.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA