Jan i Jakub   Kuroniowie

Zupa rumfordzka


Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

odsłon: 9755

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

120 g ryżu

300 - 400 g ziemniaków

200 g grochu

200 g mieszanki fasoli suchej lub z puszki

marchewka

seler

pietruszka

2 l wywaru z warzyw

liść laurowy

ziele angielskie

tymianek

50 g masła

sól

 

Przygotowanie:

Poszatkowane warzywa, ziemniaki pokrojone w dużą kostkę gotujemy z wywarem jarzynowym. Oddzielnie gotujemy ryż w osolonej wodzie na sypko. Zupę mieszamy z ryżem, dodajemy masło, przyprawy i puszkę fasoli, doprowadzamy do wrzenia. Jeżeli warzywa są miękkie możemy podawać. Jeżeli używamy suchej fasoli moczymy ją poprzedniego dnia i gotowanie zupy zaczynamy od ugotowania fasoli w wywarze jarzynowym.

powrót

Podobne przepisy

Zupa dyniowa
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia koszerna
Zupa rybna z makaronem sojowym na sposób tajski
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Fińska grochówka
Dave  Myers
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
Warzywna zupa z Genui
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zupa ha long z krabami i rybą
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.