Vienio

Zupa cebulowa


Przepis z programu Ślinotok (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

odsłon: 1351

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

5-6 różnych rodzajów cebuli

1 litr warzywnego bulionu

¼ szklanki cydru

świeży tymianek

świeża szałwia

ser żółty

masło

sól

pieprz

Przygotowanie:

Na maśle smażymy pokrojoną cebule: cukrową, czosnkową, perłową.
Gdy cebule się zeszklą, zalewamy je bulionem.
Dolewamy ¼ szklanki cydru. Zupę doprawiamy solą i pieprzem.
Idealnym dodatkiem do zupy będą grzanki. Kawałki bułki podsmażamy na maśle.
Zupę podajemy z grzankami i tartym żółtym serem.

powrót

Podobne przepisy

Zalewajka
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Chłodnik migdałowy
Przepis z programu Dietosfera (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Zupa z czerwonej soczewicy z grzankami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Wiosenne inspiracje - Rozkosz wiosenna
Przepis z programu Wiosenne inspiracje
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia chińska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.