Sos z nerkowców i tajskiej bazylii

Sos z nerkowców i tajskiej bazylii
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia tajwańska
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 1 filiżanka moczonych przez noc nerkowców
  • garść tajskiej bazylii
  • pół łyżeczki suszonego imbiru
  • ⅓ filiżanki mleka ryżowego
  • sól

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Nerkowce odcedzić i rozdrobnić w blenderze razem z bazylią, imbirem i odrobiną mleka. Dolać resztę mleka, żeby powstał sos o konsystencji hummusu. Posolić do smaku i dokładnie wymieszać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA