Tomasz Jakubiak

Smażony filet z gładzicy z kremem z kaszanki


Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Smażony filet z gładzicy z kremem z kaszanki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 filety z gładzicy

skórka z cytryny

gałązki kopru włoskiego

kilka gałązek tymianku

2 szczypty soli

łyżka masła

dwie łyżki oleju

Krem z kaszanki:

2 kaszanki

80 g sera pleśniowego

1 starty burak

150 ml czerwonego wytrawnego wina

2 szczypty pieprzu

szczypta soli

masło

Przygotowanie:

Kaszankę pokrój i podsmaż na maśle. Dodaj startego burka i rozdrobniony ser pleśniowy. Dolej wino i przypraw pieprzem i solą. Kaszankę z burakiem duś na patelni. aż wino odparuje. Na drugiej patelni usmaż na maśle z odrobiną oleju filety. Rybę smaż ok. 2 minut z jednej strony. Kaszankę nałóż na talerz, a na wierzch połóż rumiane filety z gładzicy. Smacznego!

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.