Smażone karczochy w stylu „Kabaretu” z sosem ziołowym

Przepis z programu Przyjęcie u Rocco
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Smażone karczochy w stylu „Kabaretu” z sosem ziołowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki karczochów:

2 puszki całych karczochów

200 g doprawionej, włoskiej tartej bułki

3 jaja

oliwa (do smażenia)



Składniki sosu:

360 ml oliwy

160 ml świeżo wyciśniętego soku z cytryny

4 ząbki czosnku

1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego

½ łyżeczki białego pieprzu

1 posiekany pęczek natki pietruszki

1 posiekany pęczek kolendry

sól (do smaku)



Przygotowanie karczochów:

Przetnij karczochy na pół, zanurz w jaju, potem w bułce tartej, smaż na oliwie.



Przygotowanie sosu:

Wrzuć wszystkie składniki do miksera. Miksuj na wysokich obrotach, aż powstanie zielony, gładki sos. Podawaj.



© 2012 Lucia Palmieri



powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.